Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály

Kaltenecker András, szakmai vezető részt vesz a FIBA Europe képzésén Olaszországban

Nagy nap ez a mai!!!

Hatalmas szakmai sikert ért el Kaltenecker András, a Kozármisleny Sportegyesület kosárlabda szakosztályának szakmai vezetője, edzője, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hirdetett Nemzetközi Edzői továbbképzői pályázatán a legjobb eredménnyel, Magyarországról egyedül kvalifikálta magát a FIBA Europe képzésére. A siker óriási, a világ legjobb utánpótlás edzőitől, mestereitől lesz lehetősége Andrásnak ellesni az utánpótlásnevelés és -képzés fortélyait.

Idézet a pályázati kiírásból:
”A FIBA Europe pályázati kiírása szerint az országos szakszövetség által javasolt három pályázó közül az első biztos részvevője a FECC programnak, a rangsorban a második és a harmadik pedig várólistára kerül. Mivel a programban Európa országaiból összesen 60 edző vehet részt, a várólistán lévő edzők közül a FIBA legkésőbb április közepéig kijelöli és értesíti a programba bekerült edzőket.”

A képzés három éves ciklust ölel át (2019, 2020, 2021). Az idei évben Olaszországban, Udinében lesz a továbbképzés 2019. augusztus 9-17-ig.

Hosszú és nehéz út vezetett idáig, hisz a pályázat többlépcsős volt, a motivációs beszámolón át, a szakmai képzettség bemutatásáig, valamint többek között videóelemzés és személyes angol nyelvű sportszakmai kommunikáció is feladat volt.

Fantasztikus siker ez, hangsúlyozom 1 fő megy, mehet jelen állás szerint Magyarországról!!

Igazán büszke vagyok Andrásra, bízom benne, hogy minden tanult információt át tud adni sportolóinknak, edzőtársainak.

További sportszakmai sikereket kívánok!

Tóth József, szakosztályvezető