Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály

Évértékelő 2018-2019

 

Egy nagyon sikeres évet zártunk magunk mögött. Igaz a tavalyi „eredményeket” nem sikerült megismételni, de összességében talán az előző évnél is sikeresebbet. Mind méreteinket tekintve, mind gazdasági, felszerelés, edzés körülményeket tekintve tudtunk bővülni. Gondolok itt arra, hogy Magyarszéken, és az Árpádban is minőségi körülmények között tudtunk edzeni, utazni, a Mislenyi sportcsarnokban 3 millió forint értékű beruházást tudtunk véghezvinni, mellyel 2 db új mennyezeti palánkra tettünk szert. Idei évben januártól lett U18-as csapatunk is, így teljes a paletta. Ami annyit jelent, hogy aki nálunk elkezdi oviban a kosárlabdát az felnőtt koráig tud játszani korosztályos csapatokban.  Olaszi bázis iskolánkon Szendrő Zoli bácsi keretei között beindult az ovi programunk is, a helyi gyerekeknek is van lehetőségük már óvodás korban megismerkedni a kosárlabda alapjaival. 

Az idei évben rengeteg mérkőzésen egész pontosan 114-en vettünk részt, ebből 67-szer hagytuk el győztesen a pályát. Tartottunk táborokat, voltunk Zalaegerszegen a Mini Zsiráf Kupán, Zágrábban edző mérkőzést játszani, szerveztünk nemzetközi tornát melyet mindkét korosztályunk megnyert, elindultunk a Kaposvári Youth fesztiválon ahol U14-es csapatunk 6.helyet szerezte meg, legjobb magyar együttesként, U18-as csapatunk bronz érmet szerzett, lett 2 régiós válogatottunk, 2 (+1 Pusztai Linda) 2006-os sportolónknak pedig válogatott behívó érkezett a Szolnokon tartott Kiválasztó Képző táborba.  Nagyon mozgalmas szezonunk volt, így közelebbről nézve a számokat méreteinket, lehetőségeinket tekintve néha picit kategóriánkon felülinek érzem az eredményeinket.

Korosztályokra lebontva mi is jelentett ez szezon:
Felnőtt megye csaptunk számára igazi lutrinak indult a szezon, a bajnoki arany és a szeptemberi kezdés után, szokásos maggal indultunk neki a szezon érdemi részének,  Dr. Cselik Bence, Egri Zoltán, Hoffer Roland,  Kis Bendegúz, Krudinszky Patrik, Lendvai Péter, Marton Balázs, Schmidt Attila, fiatalokkal kiegészülve szeptemberben érkezett még „haza” Grósz Márk, és Bozsér Robi is, januárban csatlakozott Bátai Bálint és Ónozó Levente is, illetve sajnos csak edzésekre de Csizmadia Attila is velük dolgozott. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk az alapszakaszban, de 2. helyen jutottunk be a rájátszásba, ahol egészen a döntőig jutottunk.  

Köszönjük  a játékosok 1-4 éves munkáját, és sok sikert kívánunk a távozóknak, a következő szezonban egy szintet előrébb lépünk és felnőtt csapatunk az NB2-ben indul, várhatóan egy 14-fős kerettel, melyből 6-8 idősebb tapasztalt játékos lesz, a többi helyet és játék percet pedig megkapják az U18-as csapat tagjai.  2-3 éves ciklusban tervezünk, úgy gondolom ennyi idő kell, hogy egy stabil középcsapattá nőjön fel a csapat.

U-18-as korosztály számára a munka januárban kezdődött és május 10-ig tartott, figyelembe véve azt, hogy nagyon felkészülni se volt időnk, és a csapat zöme egy korosztállyal fiatalabb, értékelhető és hasznos szezont zártunk, hasznos tapasztalatokat szereztünk, magunkról illetve a liga játék stílusáról is. Remélem, hogy jövőre meg tudjuk mutatni  konzekvensen a harcos, küzdős  és legfőképp alázatos arcunkat is, szép jövő elé nézhet ez a korosztály. Jövőre komolyabb terhelés és kihívás elé is néznek a srácok hiszen nem titkolt az Nb2-es csapatunk 8-12 helyéért kell küzdeniük edzésről-edzésre.

U-16-os csapatunk sokat fejlődött az elmúlt évben a csapat két irányban edzett és versenyzett, a csapat sokat fejlődött Bátai Bálint, Bozsér Robi, és Schrem Barni érkezésével, nem elvéve az érdemet a többi játékostól.  A csapat Ajti bácsi kezei alatt fejlődött taktikailag a mérkőzéseken, edzéseken pedig Józsi bácsi keze munkája látszik, hiszen technikailag és mentálisan is fejlődtek a srácok. 

U-14-es csapatunk kissé szétszórtan kezdte a szezon, azonban ez a 12 fős keretnek is tudható, nagyon jó gondolkodású társaság jött össze ebben a korosztályban. Ajti bácsi munkáját mutatja, hogy különösebb törés nélkül zajlott a szezon, és a gyerekek szépen fokozatosan sajátították el, hogyan kell  minőségi kosárlabdát játszani. Ennek a munkának az eredménye csapat szinten leginkább a Pünkösd Kupánkon jött ki, de összességében a képességeikhez mérten fejlődtek is a gyerekek mérkőzésről mérkőzésre. Egyénileg a 2005-os évjártból, Pólics Bence és Steib Máté a régiós válogatottba jutott, a 2006-os korosztályból Pedig Balázs Barna, és Szabó Dani a Kiválasztó Képző Táborban  vettek részt Szolnokon. A csapattal dolgozott Grijak Nicola is aki ugyan kadett korosztályban versenyzett, de hasznos volt számára ezt az évet u14-el edzeni, nagyon sokat fejlődött a szezon során. 

U-12 számára meglehetősen zaklatottan indult és ért véget a szezon, talán van olyan akiben csalódás, hogy idén nem jutottunk Jamboree-ra, de számomra nem, hiszen ugyan a sportban mindent eredményre mérnek, de ennél talán fontosabb az odáig vezető út, és ennek utánpótlásban mindennél fontosabbnak kellene lennie. Csapatként nagyon mélyről indultunk, egyéni képességekben nagy volt a differencia csapaton belül,. Ezért elsődlegesen a cél az volt hogy lemaradásunkat behozzuk. Egyénileg fejlődtek a srácok, és bizony voltak olyan pillanatok amikor tudatosan csapatként dolgoztak, és volt olyan is (amikor 9-en voltunk), hogy saját árnyékukat átlépték, ezekből kellene több edzéseken és akkor a főpróbák is szebbek lehetnének, hiszen az előadás az, hogy kiből lesz játékos.  Van potenciál a játékosokban hiszen szerkezetileg nagyon hasonlítunk egy igazi kosárlabda csapathoz, kíváncsian várom hogyan fognak teljesíteni a következő szezonban U14-ben amikor már nem csak játék lesz a kosárlabda.

U-11-es csapatunk vegyes felvágott volt hiszen 2-3 különböző csoportban edzettek a srácok, mérkőzésről mérkőzésre éltük, haltunk. De a lényeget elértük, hiszen U-12-ben edző/versenyző srácok szépen hozták a vezér szerepet,  a csapat minden tagja szemmel láthatóan technikailag fejlődött Csutorás Fanni kezei alatt. A szezon üde felfedezettje Kovács Nóri aki egy szem Mislenyi kosarasként tagja volt a megye válogatottnak.

U-10, Előkészítő csoportunk:  Az iskolával való kiváló kapcsolatunknak és a Dobd a Kosárba! programnak köszönhetően méreteinkhez képest széles bázist jelent, hiszen közel 40 Mislenyi iskolásról van szó, lányok-fiúk vegyesen, az idősebbek már az u11-es csapat magját adják, míg a fiatalabbak közel 23-an az előkészítős programunk keretében ismerkednek a kosárlabda alapjaival.

Ovi számára pedig az idei évben sosem látott tömeg jelentkezett szezon elején még „csak” 12 fővel kezdtük el a reggeli foglalkozásokat heti két alakalommal, addig szezon végére már 23 főnél jártunk. Nagyon komoly munkának már kézzel fogható eredménye lett hiszen két ovisunk is bemutatkozhatott a Pöttöm kupán Kaposváron éles igazi kosárlabda „mérkőzésen”.

Kaltenecker András - Szakmai vezető