Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály

Új szezon kezdet - 2017-2018

Új szezon kezdet a Kosárlabda Szakosztálynál

Az idei szezonban ismét emeltünk a mércét; korosztályaink bővültek és szintet is léptek. Ez azt jelenti, hogy utánpótlásban ovi, és előkészítő csoportjaink fogadják a kosarazni vágyókat a kezdőknél, és immáron nem csak Kozármislenyben. Ugyanis bázisiskolákat sikerült kiépíteni Olasz, Szederkény, Egerág és Újpetre településeken is, ahol a tervek szerint saját csapatokat tudunk kialakítani és a kiemelkedő sportolók onnan közvetlenül hozzánk csatlakozhatnak be. Versenyző korosztályaink közül az U-9 az első, melynek Szakosztályunk szervező munkája által már saját Megyei Bajnoksága lesz. A következő korosztályban (U-11) a tervek szerint két csapatot tudunk indítani az Országos Kenguru Kupában, míg U-12es csapatunk az Országos Gyermek Bajnokságban méretteti meg magát, ahol bízva a tavalyi jó szereplésben szeretnénk a legjobb 16 közé jutásért megvívni. Ami változás, hogy U-14 Serdülő csapatunk idén már nemcsak a Regionális Bajnokságban vesz részt, hanem az Országos  Serdülő Bajnokságban is megméretteti magát. U-16- os Kadett korosztályunk idén indul először és ők is az Országos Kadett Bajnokságban mérkőznek meg. Felnőtt Megye csapatunkkal idén is szeretnénk a négybe jutni, ahol fel kívánjuk tenni az i-re a pontot a tavalyi ezüst érmünk után. NB2es felnőtt csapatunknak pedig a tapasztalat gyűjtés a cél, de elvárható a régiónk 4-5. helye a fiúktól.

Nemzetközi porondon is megmérettetünk, méghozzá az U-12-es csapatunkkal, mely a Pannon Ligában indul a következő szezonban. Itt szerb, horvát, szlovén és magyar együttesek lesznek az ellenfeleink.

Sajnos az előző szezon végén változás történt edzői stábunkban. Kerti Adrienn Pestre költözött családi okok miatt, így vele júniustól már nem számolhatunk. Helyét két, igencsak gazdag sportmúlttal és jelenleg is aktív hölgy veszi át Domokos Kinga Réka és Mojzes Gina személyében, illetve a Felnőtt NB2-es és Megye csapatunk oszlopos tagja, Szavai Péter is beállt a szakmai stábba.

Szakosztályunk vezetőivel Bencze Noémi technikai vezetővel, Galambos Attila szakmai kapcsolattartóval és Tóth József szakosztályvezetővel az eddigi szezonokban is magasra tettük a mércét, ezt a továbbiakban is próbáljuk szinten tartani, de leginkább fejleszteni. Ennek eredménye lehet a Művelődési Ház melletti pályák átalakítása, korszerűsítse, melynek ötletével Bíró Károly polgármester Úr is egyet tudott érteni, így a Zöld Város projekttel némileg összekapcsolva benyújtottunk egy közel 80 milliós pályázatot, melynek hozományaként igazi sport- és kulturális parkot szeretnénk megvalósítani ezen a területen. 2 kültéri kosárlabdapálya kapna helyet, melyek speciális sportborítással rendelkeznek, illetve zuhanyzó, világítás, öltöző, ivókút és lelátó is szerepel a tervben, ami akár szabadtéri színház, vagy egy koncerthelyszín lehetőségét is biztosítja a kozármislenyi lakosok számára.

Bízom benne hogy sikerül tovább haladni azon az úton, amelyen elindultunk, szép sikerek állnak előttünk, és szeretett városunk méltán lehet büszke kosarasaira is.

Kaltenecker András
szakmai vezető