Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztály

Bemutatkozás

Szakosztályunk 2014 novemberében alakult újjá, felélesztve a négy évvel korábban megszűnt kosárlabda sportot városunkban.

Indulásunkkor a következő célokat tűztük ki magunk elé:

  • biztosítani a sport (kosárlabda) népszerűsítését,
  • megfelelő szintű versenyeztetés biztosítása sportolóink számára,
  • megfelelő szintű képzés, illetve
  • minél stabilabb és biztosabb háttér megteremtése.

Továbbá úgy gondoltuk, hogy a sport (kosárlabda) által biztosíthatunk egy olyan közösséget, amelyben sportolóink, gyermekeink felnőhetnek. Számunkra nagyon fontos, hogy minden nálunk sportoló gyermek és felnőtt számára megteremtsük a megfelelő körülményeket a sportoláshoz.

Első évünkben támogatás nélkül, csak saját bevételeinkre (tagdíjak, felajánlások) támaszkodva sikerült elindítanunk három korosztályt (Felnőtt Megye, U-14 Serdülő, és Ovi program) A szezon végén fogalmazódott meg bennünk, hogy amennyiben lehetséges, szeretnénk bővíteni korosztályainkat. Ezzel a szándékunkkal vágtunk neki a következő szezonunknak, a 2015/2016-os évadnak, ahol már a Felnőtt Megye, U-14 Serdülő, U-12 Gyermek, U-11 Kenguru, és Óvodás korú játékosainkkal 75 fő-re duzzadt igazolt sportolóink száma. Ebben az évben sikeres TAO pályázatot nyújtottunk be az MKOSZ-nek, amelynek anyagi feltételeit kemény munkával, és pozitív cégvezetőkkel sikerült közösen feltöltenünk, és felhasználnunk. Csapatainknak felszerelést (eszközök, egységes ruházat) biztosítottunk, valamint több tornát, edzőmérkőzést, nyári tábort is tudtunk tartani a kicsiktől a nagyokig.

2016/2017-es szezonra ismét a bővülést tűztük ki célul. Szakosztályunk és iskolánk együttműködése keretében a "Dobd a Kosárba!" program hatására, már két U-11-es csapatot tudtunk elindítani a bajnokságban, valamint Gyermek, Serdülő, Megye csapatink mellett, NB II-es Felnőtt csapatunk egy együttműködés keretében elindult a harmadosztály bajnokságában a Petőfi és Fia SE-vel. Sportsikereink mellett legfontosabb, hogy családunk folyamatosan bővül, jelenleg 110 főt számlál szakosztályunk.

2017/2018-as szezon Szakosztályunk történelmébe igazi sikerévként vonul be. A folyamatos stabil gazdasági és szakmai munka gyümölcseként, bázis iskolát tudtunk létrehozni Olasz településen, ahonnan a sportoló gyerekek már be is csatlakoztak U11-es csapatunkhoz. Ebben az évben 3 kenguru csapatot tudtunk indítani az MKOSZ által kiírt bajnokságban, ahol A jelzésű csapatunk egészen az Országos Jamborreig jutott, U12-es csapatunk a Régiós felsőház A csoportjában végzett, valamint ezen korosztály számára verseny lehetőséget biztosítottunk a Panon Liga nemzetközi bajokságában, ahol az alapszakaszt 6/6 győzelemmel magabiztosan megnyertük, míg a Final Fourban a második helyet szereztük meg. U14-csaaptunk is szépen vette az akadályokat, velük a Régió 9. helyén végeztünk, U16-os csapatunk a magabiztos alapszak után, a Régió Középházában szerepelt. Felnőtt Megye csapatunk szakosztályunk történelmében először megnyerte a Megye Bajnokságot, míg NB2-es csapatunk a bajnokság 5. helyét szerezte meg.

Remélhetőleg még hosszú időn keresztül tudjuk szolgálni szeretett sportágunk népszerűsítését, így ha jövőbeni terveink sikerülnek, szakosztályunk taglétszáma továbbra is bővülni fog a következő szezonban. A környező települések bevonásával biztosítani szeretnénk jövőnket, és azon terveinket, melyekkel szeretnénk kinevelni a hozzánk kötődő játékosokat, akik megfelelő utánpótlást biztosítanának NB I. B-s álmainkhoz.